Valpkurs

En bra start för dig och din valp

På den här kursen får du hjälp att lägga grunden för en bra relation mellan dig och din valp. Du får med dig roliga övningar där vi på ett lekfullt sätt lär valpen de viktigaste kunskaperna den behöver ha med sig för att må bra och fungera i vardagen.

Rätt träning lägger en god grund för framtiden och stärker din och valpens relation samt ger er rätt förutsättningar för att fortsätta lyckas med träningen även när valpen blir unghund. 

Vi lär valpen kontakt och att gå fint i koppel (dvs följsamhet), att komma när vi ropar, att slappna av även i svåra situationer, att skifta mellan aktivitet och passivitet samt att stanna kvar när vi ber den. Vi varvar teori och praktik och pratar om t.ex. rumsrenhet, hur man är tydlig i sin kommunikation med hunden, hur hunden lär sig nya saker, hur man bäst belönar sin hund, hur man gör för att lära hunden vara ensam hemma och mycket mer.  

För valpar från ca 10 veckor (när valpen är grundvaccinerad) upp till ca 5 månader. Från ca 6 månader rekommenderar jag att gå Vardagslydnad steg 1 istället för valpkurs. 

Valpkurs start oktober                            
Söndagar:
 30 okt, 13 nov, 27 nov, 4 dec

Tid: 10.00-11.15

Plats:  Norrbyvallens hundarena, Västerljung. Kursen hålls utomhus, på inhägnad och upplyst gräsplan.
Instruktör: Bodil Olsson

Pris: 1600 kr + ev. medlemsavgift till klubben (175 kr per hund/år) 

Antal gånger:

Antal timmar: totalt 5 timmar uppdelat på 4 kurstillfällen 

fotografkickannikolic_valpar-.jpg